maanantaina

Hyvä henkinen kunto, paremman minän suurin salaisuus


24 Tuntia


24:ssa tunnissa kerkeää tapahtua monta asiaa, Jack Bauer kerkeää pelastaa kolme kertaa maailman joten mikset sinä kerkeäisi panostaa muutamaa tuntia näistä itseesi. Kuitenkin niin monen ihmisen suusta kuulee syyn liikunnan vähyyteen, EI OLE AIKAA! Maailman huonoin tekosyy, kun käytännössä ihmisillä ei mitään muuta olekaan.  Kaiken takana piilee priorisointi ja mitä oikeasti haluan.

Kaksi vaihtoehtoa, salkkarit puolkasilta tai tunnin  hölkkäily lenkki. Vaikea valinta? Ei todellakaan, ennen olisin saattanut sortua ja uppoutua pihlajakadun ihmeellisen maailmaan, mutta ei enää. Kaiken takana ei tässä tapauksessa ole nainen, vaan ajatus siitä mitä todella haluan. Asioiden priorisointi, mikä todella merkitsee eikä mikä on mukavinta ja vähiten kivuliasta.  Suomen kielessä tälle en löydä ihan parasta termiä, joten englannin kielinen termi ”core purpose” kuvailkoon ideaa paremmin.  Haluan olla ja pysyä hyvässä fyysisessä kunnossa ja tämän pitää silloin näkyä toimintana. Jos valitsen salkkarit lenkin sijaan, niin silloin edellinen lause on pelkkää huijaamista ja voin todeta itseni vain laiskaksi ihmiseksi. Mitenkä tämä sitten liittyy hyvään henkiseen kuntoon?

Juosten humalaan


Lienee selvää kun on energinen ja hyvä olo, niin asiat saa hoidettua niin paljon helpommin ja keskittyminen on täysin eri luokkaa kuin väsyneenä. Tätä hyvää oloa pidänkin nykyään tärkeimpänä asiana mihin tähtää. Keinot millä sen saavuttaa voivat toki vaihdella, mutta pyhä kaksikko itselläni tällä hetkellä on hyvä fyysinen kunto sekä hyvä henkinen kunto. Esimerkiksi lenkin jälkeinen fiilis muistuttaa parhaimmillaan hyvää nousuhumalaa. Vaikka fyysisesti olisi aivan puhki, niin yleensä tällöin henkisesti on mahtava olo kun tietää tekevänsä oikeita asioita. Unelmia ei toteuteta päivässä, kuukaudessa, tuskin edes vuodessa, mutta jokainen siihen tähtäävä toimenpidettä pitää rakastaa ja arvostaa. Jostain bongaamani hyvä ajatus tähän oli, ” rakasta prosessia, älä lopputulosta”. Tuolla ajatuksella pääseekin jo melko pitkälle.

Toiset syntyy lahjakkaiksi, toiset lahjattomiksi


Tämän otsikon voikin tyrmätä suorilta käsin. Asioita joissa ehkä luulin olevan jotain perää vielä muutama vuosi sitten, mutta jonka onneksi olen ymmärtänyt olevan toisin. Suurilta osin menestyneitä ihmisiä yhdistää muutamat asiat. ISO työnteko asiaan mitä he rakastavat, lukemattomat virheen tekemiset ja niistä OPPIMINEN sekä ylipäätän se että he tekevät asioita. Niin monesti näistä ihmisistä todetaan heidän olevan vain hyvin lahjakkaita ja unohdetaan se mitä he ovat tämä eteen tehneet. Totta kai näissäkin tapauksissa vaikuttaa mihin henkilöt ovat syntyneet ja missä kasvaneet. Näiden asioiden ollessa pielessä voi hyvä elämä olla oikeasti vain unelmaa. Jos kuitenkin puhutaan hyvinvointivaltioista, niin mahdollisuudet ovat  jokaisella rajattomat tehdä sitä mitä rakastaa.

Liian moni kuitenkin vaipuu mukavuusalueelleen ja unohtaa elämän tarjoamat loputtomat mahdollisuudet. Lisäksi mietitään aivan liikaa mitä muuta ajattelevat siitä mitä minä teen. Mielestäni kaikki ovat vapaita tekemään mitä itse haluavat, aina siihen asti kun se ei satuta muita. Väitänkin siis että saamalla itsensä ”koukkuun” hyvään oloon, niin hyvä fyysinen kunto ja muut asiat mitä halutaan tulevat itsestään. Jos ei muuta niin kannattaa ainakin kokeilla J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti